Курси НУШ вчителів початкових класів Глинянської ТГ

Дистанційне навчання, з одного боку, це досить серйозний виклик для всіх гравців освітнього поля. Це, звичайно, споживачі освітніх послуг: батьки, діти, а також вчителі, інститути післядипломної освіти, громадські організації, які займаються навчанням дорослих. Цей виклик потрібно було витримати гідно, оскільки всі опинилися в ситуації, де довгого часу на “розкачку”, розробку курсів не було. Проте дистанційна освіта створює багато можливостей для залучення сучасних технологій та пошуку нових методів викладання, тож головне сьогодні, допомогти педагогам дізнатися про них, розібратися в методиках і новітніх підходах освіти онлайн, зробити її максимально ефективною в умовах, що склалися.

Цього року карантин змусив майже всі країни переглянути свої освітні стратегії, а українським вчителям, батькам та учням буквально за тиждень довелося перейти на дистанційний режим навчання.

“Дистанційна освіта – це і справді можливість. Адже вона дала нам змогу подивитися, на що ми здатні, який потенціал маємо і наскільки сміливо готові змінюватись. З настанням карантину ми отримали змогу провести серйозну ревізію – методичних інструментів, тренерських навичок, нашої здатності трансформуватися і бути адаптивними”, – говорить тренерка курсів НУШ вчителів початкових класів Глинянської ТГ Боргуш Мирослава.

Як працювати з учнями на відстані та не втратити звичної ефективності? Для цього Мирослава Петрівна провела сьогоднішній модуль «Цифрові технології та технології дистанційного навчання».

За цією програмою навчання уже пройшли вчителі Глинянськогої ТГ. На нашому курсі з вчителями ми детально зупинилися, на використанні цифрових середовищ, професійних онлайн спільнот та відкритих електронних (цифрових) ресурсів для професійного розвитку, обміну педагогічним досвідом, їхні можливості та використання не лише для дистанційної освіти, а навіть, коли діти повернуться в класи.

Дякуємо тренеру курсів НУШ Боргуш мирославі Петрівні.

Вчитель філії Глинянського ЗЗСО І-ІІІ ст. Розворянського ЗЗСО І-ІІ ст. Глинянської міської ради - Мацелюх О.Б.

Кiлькiсть переглядiв: 93