Хресна дорога

Піст – це час роздумів і покаяння для кожного християнина. Однією важливою молитовною практикою під час посту є Хреста Дорога. Різні є хресні дороги над якими розважають люди, бо з’єднані з Христом, находять роздуми для свого земного життя, що веде через випробування до смерті.

Дуже актуальною в наш час є тема вбивства ненароджених дітей у лоні матері. Це зло і велика біль, яку не сховати, не стерти з пам’яті, хіба спокутувати у щирому каятті …

26 березня цього року у Глинянській ЗОШ І-ІІІ ступенів була проведена Хресна дорога ненароджених дітей, яка зворушила серця багатьох жителів Глинян та наших старшокласників. Учасниками цього повчального дійства були учні 9-Б класу та початкових класів. Ідея, сценарій та постанова цього зворушливого заходу належить вчителю основ християнської етики Хомік Людмилі Євгенівні. Діти старанно взявшись до праці, зуміли передати глибокий духовний зміст сценарію. Чудовий спів, глибокий зміст розважань кожної стації зворушив присутніх до глибини душі, заставив задуматися про цінність життя, дарованого Богом. Наймолодші учасники своїми ангельськими молитвами зверталися до присутніх про порятунок дитячих душ, яким не судилось народитися на світ. Ініціатор цієї зустрічі Хомік Л.Є. зазначила, що мета зустрічі – достукатися до людського сумління, донести до молоді жахливість абортів, показати всю повноту цінності людського життя.

Директор школи Пелих М.М. склав слова вдячності всім, хто долучився до організації цього заходу. Священик запропонував провести ще раз хресну дорогу для жителів Глинян.

/Files/images/unnamed-29-.jpg

/Files/images/unnamed-30-.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 361