Зимові традиції в Україні

Ось і розпочався календар зимових свят. Українські народні свята та обряди –одне з найдорожчих національних надбань. Впродовж віків народний календар складався на грунті язичницьких та християнських вірувань.У багатьох прикметах, прислів’ях, приказках, піснях та іграх втілилися досвід і мудрість, духовне багатсво українського народу.

Ознайомитися із особливостями організації і проведення свят зимового циклу учням 5-А класу Глинянської ЗОШ І-ІІІ ст., допоміг виховний захід «Зимові традиції в Україні».

Метою проведення заходу у нашому класі було – максимально наблизити свято до українських традицій, торкаючись сучасних подій. Таким чином, діти мали змогу зрозуміти, що будь-яке свято символізує собою не лише піднесений настрій та забавляння. Це також можливість для кожного з нас, хоч на мить, згадати про тих, хто не має змоги зараз сидіти за святковим столом, та про тих, хто вже ніколи за нього не сяде.

Учні здійснили мандрівку зимовими місцями, відтворюючи деякі українські народні свята та обряди. Присутні зуміли відчути красу і щирість зимових свят, пройнятись глибоким почуттям любові та сердечної доброти. Кожен із щемом у серці зрозумів : ось-ось завітає в гості ялинка, Святий Миколай дарунок під подушку покладе... Звучали колядки, вірші, вінчування, інсценізація, де учні вміло зіграли свої ролі.

Свято вдалося. Це було видно по радісних обличчях наших дітей та гостей. Класний керівник Вовк Н.П. подякувала усім учасникам, музичному керівнику Вірі Остапів, привітала усіх присутніх з наближенням Нового року та Різдвяних свят.

Наталія Вовк

Кiлькiсть переглядiв: 318