Глинянські вечорниці

25 грудня, у день, коли римо-католицька громада святкує Різдво, у Глинянській ЗОШ відбулися вечорниці. Захід підготували учні 5-Б класу під керівництвом Галини Багрій.

Метою проведення вечорниць, яким діти дали назву «До нас завітала Зима», було поглиблення знань учнів про народні звичаї зимових святкувань, виховання шанобливого ставлення до традицій, культури свого народу.

«Звичаї народу – це ті прикмети, за якими розрізняють народ не тільки в сучасному, а й у його історичному минулому. Звичай…- це один з тих найміцніших елементів, що об’єднають окремих людей в один народ, в одну націю» - писав відомий знавець традиційно-культурної спадщини Олекса Воропай.

Сьогодні, як ніколи, ми прагнемо єднання. Сьогодні, як ніколи, важливо берегти і примножувати культурну спадщину, українські традиції.

Родина споконвіку відігравала велику роль у житті українців. Міцна родина – сильна країна. Тому, готуючись до свята, діти залучили батьків до участі у вечорницях. Передноворічна пора - і магічна, і загадкова, і весела. Таким і вийшло свято у Глинянах: чарівне, веселе, пізнавальне та, по-домашньому, по-родинному, затишне.

Класний керівник подякувала усім учасникам, музичному керівнику Вірі Остапів, сценаристу Ірині Андрейко.

Діти, батьки та вчителі обмінялися привітаннями та побажали одне одному здоров’я і щастя, кожній родині миру, добробуту в рідній країні!

Галина Багрій

Кiлькiсть переглядiв: 225