Школа педагогічної майстерності

У п’ятницю, 6 грудня 2013 року, на базі Глинянської ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося друге засідання Школи педагогічної майстерності учителів початкових класів Глинянського освітнього округу. На засіданні були присутні учителі Заставненського НВК Леся Василівна Колтун, Христина Володимирівна Бориславська, учитель Перегноївської ЗОШ І-ІІ ст. Надія Іванівна Федишин, учителі Глинянської ЗОШ І-ІІІ ст. Марія Володимирівна Яремчук, Наталя Орестівна Довгань, Мирослава Петрівна Боргуш, Оксана Михайлівна Когут, Віра Остапівна Кузьма, Зеновія Іванівна Цьонь.

Марія Володимирівна Яремчук (голова Школи педагогічної майстерності) у своїй презентації висвітлила актуальність вибраної проблеми «Формування цінності здоров’я і здорового способу життя молодшого школяра в діяльності учителя початкових класів. Використання в практиці роботи здоров’язбережувальних технологій» та вказала на способи реалізації даного проекту. Ознайомила з планом роботи засідання.

Наступним етапом засідання був виховний захід оздоровчого спрямування «Здоров’я дитини – багатство родини». Мирослава Петрівна Боргуш разом зі своїми вихованцями провела свято, мета якого було навчити активно запроваджувати і пропагувати здоровий спосіб життя шляхом дотримання правил особистої гігієни, поповнюючи свої знання про зміст вітамінів в продуктах харчування, необхідність щоденної ранкової гімнастики; виховувати культуру харчування та загартування; дати орієнтири щодо активного проведення дозвілля з користю для кожної сім’ї.

Змістовною і цікавою була лекція з практичними вправами «Застосування здоров’язбережувальних технологій в початковій школі» Віри Остапівни Кузьми. Вона дала практичні поради як проводити гімнастику для очей та дихальну гімнастику, пальчикові вправи, використання аромо і казкотерапії, атр - терапії, про значення вправ - енергізаторів і фізкультхвилинок для відновлення енергетичного балансу класу, доцільність застосування музичного супроводу на уроках та проведення уроків в природі.

Наталя Орестівна Довгань розповіла про використання інтерактивних вправ в системі уроків з теми «Шкідливі звички». Опрацьовуючи дану тему, підібрала такі вправи, які б заохочували учнів до вивчення предмета «Основи здоров’я», запобігали б проблемам, які можуть спричинитися через вживання алкоголю, наркотиків та тютюнопаління, тим самим знижуючи ризик заподіяння шкоди своєму здоров’ю. Провела практичні вправи з- учасниками заняття, які можна використати з дітьми, розкриваючи дану тему. Це вправа «Почуй мене», за допомогою сенкану складали антирекламу «Шкідливі звички», вправа «Займи особисту позицію», рольова гра «Займи позицію», «Асоціативний кущ», під час якого діти встановлювали наслідки характеру впливу шкідливих звичок на здоров’я людини.

Заключне слово мала Надія Ярославівна Кульчицька (завуч Глинянської ЗОШ І-ІІІ ст.). Вона зазначила актуальність вибору теми Школи педагогічної майстерності і важливість її застосування кожним учителем початкових класів.

Марія Володимирівна Яремчук

(Голова Школи педмайстерності Глинянського освітнього округу)

Кiлькiсть переглядiв: 469