Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика

На виконання Указу Президента України від 09.11.2007 № 1078 «Про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика », наказу Міністерства освіти і науки України від 13.03.2008 № 168 «Про затвердження Положення про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика», з метою утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу, виховання у молодого українства пошани до мови і традицій рідного народу, підвищення рівня мовної освіти й культури, удосконалення навиків майстерного володіння словом, підвищення рівня знань учнів 23 листопада був проведений ІІ-й етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика у Золочівській ЗОШ І-ІІІ ст. №1.

Всі учасники зібралися в актовому залі школи. Свято розпочалося концертом, на якому звучали чудові пісні та вірші про рідну українську мову. Кожне слово було сповнене любові до України.

Мабуть, варто згадати, що цього дня у святковій залі були присутні такі високоповажні особи: Сухецький Роман Петрович, заступник голови Золочівської РДА, Божаківський Іван Ярославович, начальник управління з питань освіти, молоді та спорту Золочівської РДА, Дідула Володимир Петрович, головний редактор районного часопису «Народне слово», Грицина Галина Петрівна, завідувач РМК.

Після концерту учасники розійшлися по класах, щоб виконати конкурсні завдання.

Переможцем серед учнів початкових класів стала учениця 4-Б класу Глинянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Савчак Юлія .

7 грудня вона представляла наш район на обласному етапі даного конкурсу, де виборола почесне третє місце.

Ми вітаємо Юлю з перемогою. Бажаємо їй нових успіхів у навчанні, надалі залишатися такою працьовитою і наполегливою у досягненні мети.

Кiлькiсть переглядiв: 245