Екскурсія на батьківщину митрополита Андрея Шептицького

Ми, учні Глинянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, у неділю, 22 листопада 2015 року, відвідали село Прилбичі Яворівського району, у якому знаходиться церква-музей Андрея Шептицького. Було дуже цікаво слухати лекцію місцевої учительки про велику родину Шептицьких. Ми дізналися багато цікавого про галичанина, який зробив великий внесок у розвиток греко-католицької церкви, був філософом, вченим, меценатом і, насамперед, людиною, яка завжди приходила на допомогу.

Також ми відвідали собор Святого Юра у Львові. Це святе місце, в якому неодноразово служив патріарх. На площі Святого Юра, педред собором, цьогоріч встановили пам’ятник митрополитові Андрею Шептицькому.

Від цієї поїздки ми отримали тільки хороші враження. Щиро дякуємо усім, хто долучився до організації поїздки.

Скутніцька Анжела, Савчак Іванна, учні 11 класу Глинянської ЗОШ І-ІІІ ст

Екскурсія мене дуже зацікавила і вразила. Я багато дізнався про митрополита Андрея Шептицького та його рід. Разом з тим, я, можна сказати, подихав старовиною. Адже за часів Андрея Шептицького Галичина була під володіннями Австро-Угорської імперії, а ті часи не були 50 чи 100 років тому. Дізнався також, що у роду Шептицьких чоловіки були переважно духовними особами. Мене вразила також родинна усипальниця Шептицьких, збудована у неготичному стилі.

Не менше у мене вражень від собору Святого Юра у Львові. Його неперевершена архітектура та оздоблення переконали мене в тому, що собор Св. Юра є найкращим храмом усієї Галичини.

Раджу кожному відвідати ці місця аби збагатитися духовно, поглибити свої знання з історії рідного краю.

Тимків Назар, учень 7-Б класу Глинянської ЗОШ І-ІІІ ст.

/Files/images/DSC08403.JPG/Files/images/DSC08402.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 230