Карпатськими стежками Івана Франка

31 жовтня 2015 року група учнів Розворянської ЗОШ І-ІІ ст. та Глинянської ЗОШ І-ІІІ ст. побували на батьківщині великого Каменяра – Івана Яковича Франка – в селі Нагуєвичі, що розкинулось в передгір’ї Карпат між мальовничих пагорбів і лісів. У цьому селі є два музеї Івана Франка. Спочатку ми завітали у садибу батьків великого Каменяра. Там учні побачили оселю, де зростав поет, кузню батька, великий сад з вуликами. Дітям було дуже цікаво оглядати це подвір’я та будиночок з солом’яною стріхою, дитячу колиску, старовинні меблі. Через дорогу навпроти в двоповерховій будівлі знаходиться музей Івана Франка. Тут зібрані видання творів Івана Яковича Франка. фотографії, документи, живопис, предмети побуту.

Згодом ми прогулялися стежками великого поета. Це дуже цікаве місце. На дерев’яних воротах, при вході, вирізьблено назву «Державний історико-культурний заповідник Нагуєвичі». Гуляючи лісом школярі бачили різні дерев’яні фігури, на яких були вирізьблені уривки з творів, віршів поета. Блукаючи стежками, ми потрапили на дитячий майданчик з гойдалками та дерев’яними фігурами з казок Івана Франка. Тут можна зустріти лиса, барана, кота та ведмедя.

Далі прямуємо до Дрогобича . Це місто відоме ще з ХІ ст. як давній центр солеваріння. Тут оглядаємо пам'ятник Юрію Дрогобичу, першому доктору медицини у Центральній Європі, костел Св. Варфоломія , дерев'яні храми 15-16 ст.: св. Юрія та Воздвиження Чесного Хреста з унікальними настінними розписами..

Екскурсія завершилась смачним обідом, після якого всі відвідали зоопарк в селі Меденичі. Поїздка була дуже цікавою та повною приємних вражень.

Класний керівник Наталія Вовк

/Files/images/IMG_20151031_130702.jpg/Files/images/IMG_20151031_130335.jpg/Files/images/IMG_20151031_130938.jpg/Files/images/Фото-0082.jpg/Files/images/Фото-0051.jpg/Files/images/Фото-0041.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 330